Energijo namenite hotelskim gostom!
 


 Na Ljubljanskem gradu so se zbrali priznani energetski strokovnjaki in razpravljali o energetski učinkovitosti v hotelski industriji. Velik del hotelskih objektov pri nas spada med energetsko neučinkovite. Katera so tista področja, kjer je možno doseči velike prihranke energije in kakšni so pri tem stroški so skušali odgovoriti na dogodku, ki ga je organizirala Poslovna akademija časnika Finance v sodelovanju s podjetjem GGE . Na strokovnem srečanju se je zbralo okoli 90 udeležencev.

                       Prezentacije z dogodka najdete tukaj .

Z nami so bili:

Anže Čokl, Bohinj Park ECO hotel
Matija Vojsk, PwC
Nejc Frumen, GGE
Evald Kranjčevič, MAANE Inženiring
Uroš Rebolj, Omega Air
Igor Kulašić, Siemens
Peter Habjan, GGE
Aleksander Valentin, Hotel Mons in drugi

        Fotogalerija


Partner dogodka


 Stroški oskrbe z energijo predstavljajo drugo največjo obremenitev povprečnega hotela z vidika izdatkov. Danes, ko morajo hotelska podjetja bolj kot kadarkoli prej lastna sredstva vlagati v razvoj, marketinške in druge aktivnosti z namenom vzdrževanja oz. povečevanja obsega prodaje, običajno hitro zmanjka denarnih sredstev tudi za izvajanje pomembnih aktivnosti na področju izboljševanja energetske učinkovitosti in s tem vidnega zniževanja stroškov povezanih z oskrbo z energijo.
Napredni model energetskega partnerstva omogoča hotelskim podjetjem »outsourcing« na energetskem področju in s tem takojšnje znižanje obratovalnih stroškov brez lastnega vložka. Na ta način hotelska podjetja ne obremenjujejo svojega finančnega potenciala, hkrati pa si zagotovijo učinkovito obratovanje energetskih sistemov brez lastnega vzdrževanja, skrbi za ugodno in pravočasno dobavo goriva ter sprotno spremljanje in optimizacijo porabe.


       
     Logo Finance  

    ©2013 Časnik Finance, d. o. o. Poslovna akademija Finance

    POSLOVNA AKADEMIJA | FINANCE