Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V REDU Več o piškotkih...

Korupcija povzroča konkretno škodo v gospodarstvu
 
 Tako menita Goran Klemenčič, predsednik protikorupcijske komisije v odstopu in Urban Vehovar iz primorske Univerze.


"Škoda, ki jo je povzročila korupcija v slovenskem gospodarstvu je ocenjena med 1,5 in 2 odstotka BDP," je v pogovoru s Petrom Franklom, direktorjem in glavnim urednikom Financ povedal Goran Klemenčič. Poslovna akademija časnika Finance je namreč skupaj s podjetjem SGS Slovenija organizirala posvet na temo"Ali je Slovenija res med najbolj koruptivnimi državami.

              Več o dogajanju na posvetu o etičnem poslovanju si preberite tukaj .

V ospredju srečanja:

  kakšno škodo povzroča korupcija

  kako pomembna je preventiva in načrt integritete

  zakaj se transparentnost obrestuje

  kako je mogoče povečati prihodke države

Fotogalerija


V sodelovanju z

 Vodilno svetovno podjetje za izvjanje kontrole, preverjanje, testiranje in certificiranje.


V svetovnem merilu velja za sinonim kakovosti in integritete.

 

 

 "Slovenije ne morem opisati kot koruptivne, ampak je zelo blizu klientelizmu in nepotizmu. Slovenija ima dobre zakone, vendar težava je, ker niso dobro implemenirani. Zaradi tega in tudi zaradi nepotizma, ki je ukoreninjeno v paradržavnih podjetjih, so marca pognali ljudi na ceste. In ni skrivnost, da so vzrok vseh težav bančne težave. Slovenijo čaka težko obdobje in treba bo sprejeti neprijetne odločitve," je povedal Andrew Page, britanski veleposlanik, ki po petih letih zapušča našo državo.

 Slovenija je v izjemno težkem položaju, saj trenutno potekajo štirje procesi, ki so medseboj izjemno prepleteni, je povedal Urban Vehovar iz Univerza na Primorskem. "Prvi proces je razvojna blokada: naša država ima zelo zaostalo gospodarstvo, nimamo motorja, ki bi nas potegnil iz krize, nimamo podjetij, ki bi lahko zaposlovala. Drugi proces je nizka razven kakovosti vladanja, tretji proces je izjemno nizka raven konkurenčnosti. Četrti proces pa je sistemska korupcija!" je poudaril Vehovar. 

  
 Logo Finance  

©2013 Časnik Finance, d. o. o. Poslovna akademija Finance

POSLOVNA AKADEMIJA | FINANCE