Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V REDU Več o piškotkih...

Vabljeni na brezplačno 6. Konferenco Mikrografije
 

 Na konferenci se bomo osredotočili na novosti sprejete novele ZVDAGA, preverili bomo stanje uvajanja zakonsko predpisanega e-računa, predstavili bomo izkušnje iz prakse pri uvedbi dokumentnih sistemov, e-procesov, digitalizacije in e-hrambe v domačih in tujih podjetjih. Tudi letos bomo organizirali dve sekciji, ena bo namenjena knjižničarjem, muzealcem in arhivistom, druga pa e-poslovanju.

Na poslovni dogodek vabimo vse, ki se ukvarjate z obvladovanjem in/ali elektronsko hrambo dokumentov, uvajate e-računa ali zgolj iščete rešitve vezane ne obvladovanje dokumentarnega ali arhivskega gradiva. Našo konferenco navadno obišče preko 140 udeležencev iz Slovenije in iz tujine, med predavatelji pa so izkušeni strokovnjaki, naročniki in predstavniki državnih inštitucij.
Julija 2014 je bila sprejeta novela ZVDAGA-A.

 Ste že proučili spremembe?

 Kje smo z uvedbo e-računov tik pred zakonsko določenim rokom?

 Kdo je s sprejemom ZVDAGA-A največ pridobil, kdo izgubil?
 
Iz programa:

SEKCIJA 1: "Digitalizacija knjižnega, tehničnega in arhivskega gradiva ter muzealij"

Praktične in strokovne predstavitve izvedbe projektov digitalizacije in obdelave zahtevnega in občutljivega gradiva za domače in tuje inštitucije. Predstavili bomo nekaj reprezentativnih projektov na področju digitalizacije načrtov, občutljivih knjig in zapisov ter časopisov.

 

SEKCIJA 2: "E-poslovanje"

E-poslovanje je še posebej pospešilo sprejetje spremembe Zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike (ZOPSPU-A), z dne 27.12.2013. ZOPSPU-A obvezuje vse poračunske porabnike in tiste, ki z njimi poslujemo, da izmenjujemo račune le v elektronski obliki in na predpisan način (e-SLOG). V Mikrografiji so nekaj projektov uvedbe e-računa že izpeljali, opozarjajo pa predvsem na dejstvo, da so računi le ena izmed vrst dokumentacije, za katero je potrebno poskrbeti tako z vidika vodenja procesov v e-obliki kot tudi zagotoviti varno, dolgoročno e-hrambo. 
   
Logo Finance

© 2014 Časnik Finance, d. o. o. Poslovna akademija Finance

| POSLOVNA AKADEMIJA | FINANCE