Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V REDU Več o piškotkih...

nlp glava 2012 
Že 14. smo podelili nagrade najboljšim!
 

NLP skupinska 2013Ponovno smo dokazali, da so resnične in računovodske informacije nujno potrebene za dolgoročno delovanje podjetji in organizacij.

Glavne nagrade za najboljša letna poročila so letos dobili: Krka, Zavarovalnica Triglav, Borzen in Komunala Nova Gorica.

Razdelili smo tudi nagrade po področjih, ki pa so jih prejeli: Krka, Gorenje, GEP Štalekar, Pozavarovalnica Sava, Zavarovalnica Triglav, Mercator in Petrol.

Kako smo ocenjevali, izjave nagrajencev in fotoutrinki včerajšnje podelitve si poglejte
tukaj. "Kdo je bil zelo blizu nagrad" si lahko ogledate tukaj

Zabeležite si v koledar prihodnje leto:
Vabimo vas, da se nam pridružite tudi prihodnje leto saj bo JUBILEJNA podelitev nagrad!
 

Zahvaljujemo se vsem nagrajencem, prijavljenim na tekomvanje ter komisiji, ki je imela ponovno težko delo. 

 

Kakšne so razlike pri letošnjih poročilih zaradi trenutnih gospodarskih razmer glede na poročila iz prejšnjih let:

Letošnja poročila so se v nasprotju s poročil iz prejšnjih let zaradi trenutnih gospodarskih razmer pojavila dodatna razkritja v okviru tveganj, predvsem likvidnostnih in posojilnih.

 

Zelo pomebno si je zapomniti!
Komunkacijski vidik letnega poročila je vedno ogledalo, ki eno leto predstavlja podjetje oz. ustanovo!

   

 
Tatjana Horvat 
dr. Tatjana Horvat 


Kako smo ocenjevali?

Vsako letno poročilo bi od vseh petih članov strokovne komisije lahko prejelo največ tisoč točk, pri čemer je Krka dosegla 936 točk in zasedla prvo mesto med velikimi podjetji, Zavarovalnica Triglav 920 točk in zasedla prvo mesto med finančnimi ustanovami, Borzen 772 točk in je prvi med srednjimi in malimi podjetji, Komunala Nova Gorica pa 700 točk in je zasedla prvo mesto med drugimi organizacijami.

Vsa prejeta letna poročila smo razdelili v štiri skupine, in sicer velika podjetja, srednja in mala podjetja, finančne ustanove in druge organizacije. V vsaki skupini je najboljše letno poročilo prejelo glavno nagrado. Podelili smo tudi nagrade za najboljša razkritja na posameznih področjih letnih poročil, kot jih zahteva zakonodaja, to so tveganja, analiza poslovanja, računovodsko poročilo, trajnostni razvoj, nagradili smo tudi komunikacijski vidik.

©2013 Časnik Finance, d. o. o. Poslovna akademija Finance | | POSLOVNA AKADEMIJA | FINANCE