Za dobra podjetja in projekte je denarja več kot dovolj!
 

 »Lotite se strukturnih reform in spodbujajte razvoj malih in srednjih podjetij.« Tako je na Podjetniškem forumu Časnika Finance  vse pozvala nemška veleposlanica pri nas, Anna Elisabeth Prinz.

»Majhno je učinkovito. Slovenija ima številne prednosti: ima trg, na katerem deluje prost pretok blaga in storitev, ter je geografsko blizu drugim evropskim trgom. Res pa je, da ima tudi težave. A še vedno menim, da je to dobra država za sklepanje poslov,« je dodala. »Vidim spremembe. To se je zgodilo z zadnjimi volitvami. Pomembno je, kako te spremembe vidijo tuji vlagatelji. Na seznamu potencialnih tujih vlagateljev v Sloveniji so tudi velika nemška podjetja.« Katera so to, pa ni želela razkriti. Težava Slovenije je po njenem mnenju bančna kriza in kriza vodenja.
                             Več o dogajanju na Podjetniškem forumu tukaj .

 Podjetniški zmagovalci


Najpodjetniška ideja

Forumi FinancePodjetniški forum
je nadgradnja izbora Najpodjetniške ideje,
ciklusa regionalnih forumov,
in sodelujočih v rubriki časnika Finance
Podjetniški zmagovalec. 
Želimo javno spodbujati podjetništvo
in k njegovemu še večjemu razmahu
prispevati tisto, kar najbolje znamo.

Inovativna podjetja in posameznike
želimo promovirati in podpirati v vseh fazah
podjetniškega procesa, ki se začne že na
idejni ravni.

  

       Fotoutrinki          Sponzorji


 

 »Podjetniški forum že nekaj let zapored zaokroži leto in vsakič znova združi približno 200 posameznikov, ki iz različnih vidikov sooustvarjajo podjetniško okolje s podjetniki, predvsem predstavniki malih in srednje velikih podjetij, ki v tem okolju poskušajo najti zaslužek zase, ponuditi delovna mesta, uporabne produkte ali storitve, z davki pa prispevati tudi v državno blagajno. In prav mala in srednje velika podjetja so tista, na katera največkrat polagamo upe, ko gledamo v svetlejšo prihodnost. Podjetniški forum tako združi sfere, ki so med seboj neločljivo povezane in soodvisne pri naporih za ponoven zagon gospodarstva, in morajo iti z roko v roki z bankami, ki so še vedno sposobne podpreti dobre projekte. UniCredit Banka je na slovenskem trgu že več kot 20 let in v vsem tem času zavezana skrbi za podjetja in podjetnike, v povezavi s skupino UniCredit pa želimo biti najboljši partner tudi tistim, ki svoje poslovanje širijo preko naših meja. Z veseljem bomo tudi ob tej priložnosti delili svoje izkušnje in mednarodne najboljše prakse, ki jih črpamo iz 20 držav in 50 trgov, na katerih je naša Skupina prisotna, obenem pa je za nas to tudi možnost, da se z udeleženci pogovorimo o tem, kaj mi sami lahko naredimo več in bolje za naše skupno prosperiteto.«
Mag. Stefan Vavti, Predsednik uprave, UniCredit Banka Slovenija d.d.

PA logo ©2013 Časnik Finance, d. o. o. Poslovna akademija Finance | POSLOVNA AKADEMIJA | FINANCE