Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V REDU Več o piškotkih...

 Uvodni govornik konference

Marcel Fratzscher je eden najvplivnejših nemških ekonomistov. Je direktor nemškega inštituta za ekonomske raziskave DIW Berlin, ki je eden izmed vodilnih raziskovalnih inštitutov in pravi laboratorij idej v Evropi. Prav tako je profesor makroekonomije in financ na Humboldtovi univerzi v Berlinu in član svetovalnega sveta na nemškem Ministrstvu za gospodarstvo.

Fratzscherjevo raziskovalno delo pokriva širok razpon tem na področju makroekonomije, mednarodnih financ, denarne ekonomije in mednarodnega sodelovanja pri usklajevanju politik. Nazadnje se je osredotočil na evropsko krizo, finančno stabilnost in kapitalski nadzor, globalni transmisijski mehanizem v krizah ter reformo evropskih in mednarodnih denarnih sistemov.

Leta 2007 je prejel nagrado za odličnost na področju globalnih ekonomskih zadev inštituta Kiel za svoje delo na mednarodnih finančnih povezavah in denarni politiki ter prav tako leta 2007 nagrado CEPR za najboljše raziskovalno delo Centralne banke za svoje delo o nepremičninskih balonih in globalnih neravnovesjih.
   
 

Jacek Pryczek, glavni direktor, Goodyear Dunlop Srednja Evropa

Jacek Pryzcek je svojo kariero v industriji pnevmatik pričel v družbi Debica na Poljskem leta 1994, eno leto pred Goodyearovim odkupom lastniškega deleža družbe. Do leta 2006 je v Debici zasedal različne funkcije znotraj nabave, pravnega oddelka, prodaje in marketinga, vključno kot član uprave in prodajni direktor Goodyear Dunlop Polska. Leta 2006 je bil imenovan za glavnega direktorja Goodyear Bližnji vzhod in Afrika. Januarja 2008 je Jacek prevzel funckijo glavnega direktorja Goodyear Poljska in Ukrajina, ob siceršnji funkciji predsednika uprave in izvršnega direktorja družbe Debica.

Kot glavni direktor za Srednjo Evropo znotraj skupine Goodyear Dunlop Jacek vodi organizacijo, ki združuje 17 trgov in več kot 4.500 sodelavcev.

   
  Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve

Karl Viktor Erjavec je med letoma 1995 in 2000 je opravljal funkcijo direktorja strokovne službe v Uradu varuha človekovih pravic Republike Slovenije ter vodje kabineta varuha človekovih pravic. Leta 2001 je bil imenovan na funkcijo državnega sekretarja za pravosodno upravo na Ministrstvu za pravosodje, ki jo je opravljal do leta 2004. Leta 2004 je bil imenovan za ministra za obrambo Republike Slovenije. Funkcijo je opravljal do konca rednega mandata leta 2008. V tem obdobju je med drugim predsedoval vrhu ministrov zveze Nato (Portorož, 2006) ter v času slovenskega predsedovanja Svetu EU pomembno prispeval k sooblikovanju evropske obrambne politike. Leta 2005 je bil izvoljen za predsednika Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DESUS). Leta 2008 je postal minister za okolje in prostor (do leta 2010), februarja 2012 pa je bil imenovan za ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije ter enega izmed podpredsednikov 10. slovenske vlade. Je avtor številnih člankov o varstvu temeljnih človekovih pravic, o delovanju pravosodnega sistema in o varnostnih vprašanjih. Pogosto je predaval na različnih strokovnih seminarjih in posvetih doma ter v tujini.
   
  Cezary Król, veleposlanik Republike Poljske

Poklicna pot
1992-1994: desk officer za balkanske države, Sektor za Evropo, Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Poljske;
1994-1999: 2., 1. sekretar na političnem oddelku Veleposlaništva RP v Londonu;
1999-2000: desk officer za Veliko Britanijo, Sektor za Zahodno Evropo, Ministrstvo za zunanje zadeve RP;
2000-2002: vodja oddelka, Sektor za Zahodno Evropo, Ministrstvo za zunanje zadeve RP;
2002-2007: namestnik veleposlanika, Veleposlaništvo RP v Londonu (svetovalec, 1. svetovalec, minister svetovalec, Chargé d'Affaires a.i.);
december 2007-marec 2008: namestnik vodje Kabineta ministra za zunanje zadeve RP;
marec 2008-junij 2008: v.d. vodje Kabineta ministra za zunanje zadeve RP;
junij 2008-januar 2011: vodja kabineta ministra za zunanje zadeve RP;

   

Stojan Petrič, Skupina Kolektor

Stojan Petrič se je na Kolektorju zaposlil leta 1974. Marca leta 1994 je prevzel vodenje družbe Kolektor in v devetih letih dosegel, da se je Kolektor pod njegovim vodstvom prebil iz anonimnosti in postal največji proizvajalec komutatorjev, najprej v Evropi in nato v svetu. Kljub tujemu lastništvu je uspel izpeljati proces internacionalizacije in globalizacije in s tem omogočil prisotnost Kolektorja na vseh globalnih tržiščih: s proizvodnimi podjetji in prodajnimi predstavništvi je tako prisoten v Nemčiji, v ZDA, Braziliji, Južni Koreji, na Kitajskem Rusiji in drugod. Rezultat njegovih sposobnosti in neomahljivosti so močne družbe znotraj koncerna Kolektor. S temi družbami Kolektor razvija tudi nove produkte v smislu diverzifikacije programa.
   
  Mag. Stefan Vavti, Unicredit

Stefan Vavti je predsednik uprave UniCredit Banka Slovenija d.d., pete največje banke v Sloveniji. Ima opravljen MBA iz poslovnih ved na univerzi Karl Franzens University Graz in se je skupini UniCredit pridružil leta 1996. V okviru svoje poklicne kariere je Stefan Vavti prevzel odgovornost za različna področja delovanja, predvsem poslovanja s podjetji. Nazadnje je bil vodja privatnega bančništva za področje SVE regije, pred tem pa član uprave, odgovoren za poslovanje s prebivalstvom in podjetji ter podporo prodaji pri UniCredit Banka Slovenija d.d..
   
 Franjo Bobinac, Gorenje

Poklicno pot je začel v podjetju Emo Celje in se po treh letih nabiranja izkušenj leta 1986 zaposlil v Gorenju Commerce kot pomočnik direktorja izvoza. Leta 1990 je bil imenovan za direktorja izvoza v Gorenju Gospodinjski aparati, naslednje leto je prevzel funkcijo direktorja trženja. Od leta 1993 do leta 1998 je bil generalni direktor v Gorenjevem prodajnem podjetju v Parizu. Po preoblikovanju Gorenja v delniško družbo leta 1997 je postal član začasne uprave in leta 1998 član uprave, odgovoren za prodajo in marketing. Leta 2003 je bil prvič imenovan za predsednika uprave. Drugi mandat predsednika uprave je začel leta 2008, tretji mandat pa je nastopil 19. 7. 2013. Ima mednarodne izkušnje z različnih poslovnih funkcij ter razpolaga s poglobljenim teoretičnim in praktičnim znanjem.  
   
  Janez Škrabec, Skupina Riko

Leta 1991 je ustanovil podjetje Riko d.o.o., ki se danes ukvarja z inženiringom na področju industrije, okoljevarstva, energetike, logističnih sistemom in gradbeništva. Leta 1997 je ustanovil podjetje Riko hiše, ki proizvaja in trži lesene hiše, leta 2002 pa še podjetje Riko Invest. Skupina Riko s svojimi predstavništvi v Moskvi, Minsku, Kijevu, Skopju in Londonu pod vodenjem Janeza Škrabca uspešno deluje na mednarodnih trgih.
Janez Škrabec je častni konzul Kraljevine Maroko, predsednik Slovensko-ruskega poslovnega sveta, član sveta Ekonomske fakultete UL, predsednik Slovensko-kuvajtskega poslovnega foruma, predsednik nadzornega odbora Nemško-slovenske gospodarske zbornice ter član odbora Am Cham Slovenija. Med mnogimi priznanji, ki jih je prejel za svoje delo, izstopa leta 2007 prejeta nagrada časnika Finance za izjemne dosežke na področju gospodarstva ter 2008 prejeta nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. V l. 2009 ga je predsednik Ruske federacije odlikoval z najvišjim državniškim odlikovanjem - Redom prijateljstva. Po izboru 40 novinarjev gospodarskih redakcij slovenskih medijev si je v letu 2011 prislužil priznanje Naj direktor, v letošnjem letu pa priznanje Zlata nit za najboljšega zaposlovalca v kategoriji srednje velikih podjetij.
   
 

Tadej Kotnik, Fakulteta za elektrotehniko

Tadej Kotnik je prodekan za znanstveno-raziskovalno dejavnost Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE), ob sredah pa tudi gostujoči kolumnist časnika Finance. Akademsko kariero je začel z doktoratom iz biofizike leta 2000 na Univerzi Pariz XI, istega leta je doktoriral še iz elektrotehnike na Univerzi v Ljubljani. Raziskuje učinke elektromagnetnih polj na biološke sisteme, predvsem na mikroskopskem nivoju bioloških celic in njihovih membran. Leta 2001 je za svoje raziskovalno delo prejel Galvanijevo nagrado svetovnega društva za bioelektrokemijo (Bioelectrochemical Society), njegova dela pa so doslej skupno prejela že čez tisoč čistih citatov.Pedagoško je aktiven na vseh treh stopnjah bolonjskega študija na UL FE; na 1. univerzitetni stopnji predava predmet Digitalne strukture, na 1. strokovni stopnji predmet Digitalna tehnika, na 2. (magistrski) stopnji predmeta Biološki sistemi in Bioelektromagnetika, na 3. (doktorski) stopnji pa predmet Mikrobioelektromagnetika. Doslej je bil mentor šestim mladim raziskovalcem, štirim doktorandom in štirinajstim diplomantom. Na UL FE skušajo študente že med študijem navdušiti za razvojno delo, slovenska razvojna podjetja pa pritegniti k čim plodnejšemu sodelovanju. Lani je imela UL FE z gospodarstvom sklenjenih 118 pogodb v obsegu 2,36 milijona EUR, od tega 1,95 milijona EUR z domačimi in 412 tisoč EUR s tujimi podjetji.

 

   
Logo Finance

© 2014 Časnik Finance, d. o. o. Poslovna akademija Finance

| POSLOVNA AKADEMIJA | FINANCE