Skupina Panvita obvladuje varno in kakovostno pridelavo in predelavo hrane v celotni verigi od »njive do mize«.
Na 10.000 hektarjih pridelajo 15.000 ton pšenice, 20.000 ton koruze, 5.000 ton ječmena, 3.500 ton oljne ogrščice, 33.500 ton silažne koruze... Čedalje pomembnejša je njihova vloga pri pridelavi vrtnin, saj pridelajo 260 ton paprike, 80 ton jagod, 90.000 mini lubenic. V slovenskem prostoru so tudi pomemben pridelovalec špargljev, mladega česna, sladke koruze in jajčevcev. Hkrati so tudi največji pridelovalec maka v Sloveniji.
![]() |
V želji po zadovoljitvi zahtevnejših kupcev, ki želijo zdravo hrano, pridelano na naraven način, so 81 hektarjev njivskih zemljišč preusmerili v sistem ekološke pridelave in bodo letos prvič trgu ponudili izdelke z EKO certifikatom. Osnovne surovine za predelavo in proizvodnjo mesnih izdelkov zagotavljajo iz lastnih farm prašičev in perutnine znotraj Skupine Panvita, saj vzredijo 65.000 prašičev in 4.500.000 piščancev. Trgu tako letno ponudijo 16 tisoč ton svežega mesa, polpripravljenih mesnih izdelkov, barjenih, poltrajnih in sušenih mesnin, ki jih najdete pod blagovno znamko AVE.