NAJPODJETNIŠKA IDEJA

Z izborom za Najpodjetniško idejo želi Časnik Finance javno spodbujati podjetništvo v Sloveniji. Inovativna podjetja in posameznike želimo promovirati in podpirati v vseh fazah podjetniškega procesa, ki se seveda začne že na idejni ravni. Z jasnim in glasnim poročanjem in komentiranjem podjetniških uspehov in težav želimo prispevati k oblikovanju takega poslovnega ozračja, v katerem bo podjetništvo vedno nekaj zaželenega, koristnega in pozitivnega. Poslovne ideje išče novinarsko-podjetniška ekipa časnika Finance, lahko pa jih predlagajo tudi podjetja oziroma podjetniki sama. Pri kandidatih se ocenjuje predvsem podjetniška kultura, inovativnosti, tržna privlačnost in pomen ideje za širše družbeno okolje. Zmagovalca izbora razglasimo na slavnostnem dogodku, ki poteka v mesecu maju in vsako leto znova pritegne več kot 150 udeležencev.

POSLOVNI AVTO LETA

Poslanstvo izbor za Poslovni avto leta je prek neodvisnih novinarskih in strokovnih informacij pomagati poslovnežem, kupcem avtomobilov, da bi za svoj denar dobili reprezentativen, varčen, učinkovit in ekološko prijazen avto. Temeljna prednost izbora je njegova neodvisnost, saj ni financiran s strani proizvajalcev avtomobilov. Pri izboru sodeluje tako občinstvo kot novinarska žirija. Zaradi sodelovanja občinstva v izboru je projekt odmeven, zaključni dogodek pa vsako leto privabi prek 300 gospodarstvenikov, ki projekt zelo toplo sprejemajo. Vozila tekmujejo v štirih kategorijah: mali službeni avto leta, službeni avto leta, poslovni avto leta in managerski avto leta.


NAJBOLJŠE LETNO POROČILO

Časnik Finance že 15 let organizira izbor za najboljše letno poročilo. Letna poročila ocenjuje strokovna komisija, ki ob koncu za vsakega poda oceno in komentar o prednostih in slabostih, kar je lahko podjetjem v dragoceno pomoč pri pripravi poročila za novo leto. Gre za brezplačno srečanje, katerega se udeleži 150 oseb iz vrst top menedžmenta  slovenskih podjetij s svojimi timi, ki so bili vključeni, ali so kakorkoli sodelovali pri pripravi najboljšega letnega poročila. Zakljčni dogodek je vsako leto zelo dobro obiskano ter medijsko odmevno. Pred samo podelitvijo nagrade poteka tudi 4 urno seminarsko izobraževanje,  na katerem se predstavijo predlogi za izboljšanje letnih poročil za naprej. Tega seminarja se udeležijo vsi tisti, ki prijavijo projekt na tekmovanje, in ki aktivno sodelujejo pri pripravi letnega poročila.


NAJFINANČNIK LETA

Z izborom Najfinančnik leta želi časnik Finance razkrivati prodorne finančne strokovnjake, ki v medijih doslej morda niso bili osvetljeni. Želimo poudariti strokovno delo finančnikov v podjetjih in povečati ozaveščenost, kaj je kakovostno vodena finančna funkcija in kako pomembne so trenutne finance, pa tudi delovanje finančnega trga, za poslovanje družb. Zmagovalca določi strokovna komisija, ki na podlagi danih meril pozorno in strokovno preveri konkretne dosežke kandidatov. Zmagovalcu podelimo nagrado na Finančni konferenci, v mesecu maju. 

MECEN LETA

Časnik Finance z izborom Mecen leta išče gospodarstvenike, ki jim je mar za slovensko kulturo in umetnike in ki finančno pomagajo kulturnim ustvarjalcem in ustanovam doma in v tujini. Izbiramo mecena, ki kontinuirano pomaga slovenski kulturi, in jim ne gre le za ugled v družbi. Nagrajujemo tistega gospodarstvenika, ki ima posluh za kulturno podobo Slovenije, ki ga zanima razvoj in kulturni prodor naše države v svet in ki spodbujajo zlasti mlade in drzne umetnike, da razvijejo svoj potencial v kulturi. Zmagovalca izbere strokovna komisija na podlagi danih meril.

 

        FOTO FOTO FOTO REVIJA
       
        62. Marketinški fokus Pametno poslovanje 6. Prodaja in marketing na policah Jesenski Akademček